Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Nej till vinster i välfärden

Nu ser vi följderna av ett fortsatt borgerligt styre i Karlstad. Vid förra veckans sammanträde med vård- och omsorgsnämnden, lade den styrande minoriteten fram tre politiska initiativ, som alla handlar om ökad privatisering inom vården och omsorgen. Initiativen riktar sig till olika delar av verksamheten: gruppboenden för personer med funktionsnedsättning, daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning samt äldreomsorgen.

Karlstads kommun har redan flera boenden som drivs på entreprenad såväl inom äldreomsorgen, som inom funktionsstöd. Utöver detta så pågår en byggnation av ett privat drivet boende. Vi Socialdemokrater anser att det räcker med de som redan finns och är under byggnation, som jämförelseobjekt och utbud av privat driven vård och omsorg. Det finns inget egenvärde i fler privata alternativ, tvärtom. Dessutom finns det ett starkt och utbrett stöd hos befolkningen mot vinster i välfärden.

Det är allt kärvare ekonomiska tider på gång och vi kommer att prioritera våra gemensamma resurser till den kommunala verksamheten där behovets storlek och inte plånbokens storlek avgör!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: