Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Europadagen 9 maj

Jag är en övertygad Europavän och stark EU-anhängare. Jag har varit det länge. Jag åkte med på en studieresa till Auschwitz redan i högstadiet, jag läste EU-kunskap som tillval på gymnasiet och jag skrev en uppsats om EU:s gemensamma utrikes- och säkerhetspolitik när jag studerade statsvetenskap på universitetet. Jag har varit utbytesstudent i Storbritannien inom ramen för Erasmus och jag har flera gånger besökt institutionerna i Bryssel och Strasbourg. Och jag arbetade i Ja till Euron-kampanjen den där ödesdigra hösten 2003 när Anna Lindh mördades.

I min värld är EU en framgångssaga. Det bildades för att undvika ett ytterligare världskrig på vår kontinent genom att knyta länderna och människorna i Europa närmare varandra. Det skulle ske genom ett ömsesidigt utbyte i form av handel, resande, arbete och studier. Allt baserat på vissa fundamentala demokratiska principer och gemensamma regler. Det har fungerat väl. Demokratier går inte i krig mot varandra och därför är det så viktigt att både medlemsländerna och själva EU-samarbetet upprätthåller och fokuserar på de grundläggande principerna i första hand.

På torsdag är det Europadagen och den är förstås särskilt aktuell ett EU-valår som detta. Vill du höra mer om EU, valet och själv diskutera eller ställa frågor så är du välkommen till gallerian Mitt-i-city på torsdag klockan 12.00 då jag och Niklas Wikström (L) för ett samtal om EU och dess betydelse på lokal och regional nivå.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: