Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Till försvar för Värmland

Så kom då till slut den väldiskuterade slutrapportren från Försvarsberedningen. Den lyfter fram behovet av en upprustning av hela försvaret – både det militära och civila. Det vill säga totalförsvaret. Det är en orolig omvärld vi lever i och ett militärt angrepp på Sverige kan inte uteslutas. Vi måste också såsom militäralliansfri nation ha ett starkt eget försvar som klarar olika former av kris, konflikt och till och med krig.

Det är tråkigt att de borgerliga partierna valde att avstå ifrån att underteckna slutrapporten som innehåller många bra förslag. Till exempel förslaget om en artilleriutbildning i Kristinehamn. Socialdemokraterna har länge arbetat för fler statliga verksamheter och arbetstillfällen ute i landet och den förra regeringen omlokaliserade ju också ett flertal statliga myndigheter. En linje som kommer att leva vidare under den nya S-ledda regeringen.

Även lokalt har vi Socialdemokrater arbetat hårt för att stärka det strategiska arbetet rörande statliga verksamheter. Vi la en motion för några år sedan om att Karlstad borde ha en strategi för statliga jobb. Det vill säga både odla goda relationer med de statliga aktörer som redan finns på plats men också visa intresse för och stärka oss inför kommande etableringar eller omlokaliseringar. Ett arbete som nu utvecklas vidare inom kommunen på olika sätt.

När det gäller Försvarsberedningens rapport så är den nu överlämnad till regeringen för fortsatt hantering i gängse ordning. Det vill säga försvarsmakten och försvarsdepartementet ska säga sitt, en proposition ska arbetas fram och budgetmedel avsättas inom ramen för budgetarbetet. Så är den politiska hanteringen i Sverige och den förändras inte av att några partier hoppar av och vapenskramlar lite i media…

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: