Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Vi får aldrig glömma

När Europasamarbetet inleddes efter andra världskriget låg Europa i ruiner. Det största hatbrottet mot mänskligheten, nazisternas förintelseläger, hade avslöjats för världens ögon i sin fasansfulla och ofattbara omfattning. Hur kan människor bete sig så mot varandra? Svaret är detsamma nu som då. Hat. Fördomar. Okunskap. Ojämlikhet och bristande framtidstro. Motkraften är demokrati, välfärd, kunskap, jämlikhet, sammanhållning och den nödvändiga och självklara respekten för alla människors lika värde och rätt.

Socialdemokraterna vill se ett Europa som står upp för både jämställdhet och jämlikhet. Där det är självklart att kvinnor och män ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter. Socialdemokraterna är ett feministiskt parti. Därför sätter vi jämställdheten högt även i EU. Vi vill också ha ett Europa där trygghet på jobbet inte kan förhandlas bort eller löner dumpas. Svenska kollektivavtal ska självklart gälla i Sverige. Vi vill också se ett Europa som är världsledande i klimatomställningen och vi tar strid med de medlemsländer som inte står upp för grundläggande demokratiska värderingar.  

För oss är det viktigt att driva på för ett socialt och ekologiskt Europa, där vi prioriterar både arbetstagares rättigheter och människors levnadsvillkor. Ett Europa där människorna går före marknaden. Vi vet att högerextremismen kan bekämpas. Tryggheten och jobben kan säkras. Demokratin kan försvaras. Klimathotet kan stoppas. Men det kräver att man har både politisk övertygelse om förändringens möjligheter och handlingskraften att agera. Den insikten och den förmågan har Socialdemokraterna så rösta på oss den 26 maj!

Det här är utdrag ur en debattartikel som jag, Linda Larsson och Kenneth Svensson har skrivit i VF idag. Läs hela artikeln här:

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: