Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Blågrön nystart uteblev

Efter valet i höstas beslutade sig M, L, C, KD och MP för att styra Karlstad i minoritet och lovade en nystart för kommunen. Idag presenterade det blå-gröna minoritetsstyret sitt första gemensamma budgetförslag för mandatperioden och vi ser inget i den som skulle kunna vara denna nytändning man tidigare pratat om. Förslaget saknar både handlingskraft och nya idéer. Business as usual för det trötta minoritetsstyret alltså.

De talade på sin pressträff mycket om kärvare ekonomiska tider framöver och att de tar sitt ansvar. Men faktum är att det är den S-ledda regeringen som med sina välfärdsmiljoner räddat många kommuners ekonomier de senaste åren. Detta inklusive Karlstad.

Vi Socialdemokrater saknar tydliga politiska prioriteringar där det verkligen behövs. Deras budgetförslag är en enda stor kompromiss som inte ger effekt hos verksamheterna med störst behov – skolan och äldreomsorgen. Däremot har man hittat pengar till respektive partis profilområden. På så sätt har tex Centern fått igenom ökade landsbygdsmedel (som går till samma hembygdsföreningar varje år), Miljöpartiet har gömt en cykelsamordnare i investeringsbudgeten och något parti (oklart vilket) har fått igenom en mobil isbana på Stora Torget samtidigt som kultur och fritid går på knäna.

Vi vill se ett attraktivt, tryggt och jämlikt Karlstad som är långsiktigt hållbart. Där människor i hela vår kommun, oavsett var man bor eller var man kommer ifrån, ska erbjudas goda livsvillkor. Socialdemokraterna kommer att lägga sitt budgetförslag den 4 juni.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: