Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Förbättrad torghandel

För två år sedan lade vi Socialdemokrater ett så kallat politiskt initiativ i teknik- och fastighetsnämnden, (ett förslag helt enkelt), om förbättrade villkor för torghandeln. Vi hade själva noterat det minskade antalet torghandlare men också blivit flitigt uppvaktade av många aktörer gällande villkoren och servicen. För oss är ett levande centrum en högt prioriterad fråga och en viktig verksamhet är torghandeln.

Vi föreslog en modernisering av villkoren och förbättrad service. I det låg bland annat förslag om att få bedriva torghandel veckans alla dagar, att förenkla förfarandet gällande bokning för enstaka dag eller enstaka tider. Vi ville se en ökad service till torghandlarna i form av tillgång till toalett, färskvatten, sophantering, el, förvaring, parkering, information vid tillfälliga evenemang och alternativa handelsplatser vid riktigt stora event på torget.

Vi vill se en mångfald av aktörer. Alla ska vara välkomna till torget. Klassiska aktörer som grönsaksförsäljare och blomsterhandlare, nyare fenomen som foodtrucks, tillfälliga aktörer såsom julgrans- och jordgubbsförsäljare och skolklasser. Vi vill se klädhandlare och full aktivitet i de fina gula kioskerna. Nu har ärendet beretts och återremitterats några gånger och vissa förslag har testats och förkastas. Men nu äntligen finns beslut och nya spelregler för torghandlarna på plats. Jag ser fram emot ett mer levande torg i sommar. Till hösten ska villkoren och verksamheten utvärderas och fortsatt utvecklas i dialog med torghandlarna och Centrum Karlstad.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: