Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Diamond League 10 år

Imorgon är det dags för Bauhausgalan på anrika Stockholms Stadion. Det är den tionde upplagan av Diamond League som består av de 14 bästa galorna runtom i världen. Det inhemska huvudnumret är förstås Daniel Ståhl som inlett diskussäsongen på ett strålande vis (70.56 i Doha) och vi kan förhoppningsvis se fram emot flera kast över 70 meter. Får han på en riktig pärla kan det kanske bli svenskt rekord (71.29) och kast upp emot världsrekordet som är 74.08 och 33 år gammalt.

Det är ett tiotal världsettor på plats på Stadion och i stort sett hela den svenska eliten. Tyvärr kan inte Armand Duplantis vara med och hoppa stav då han fortfarande studerar i USA och terminen är ännu inte avslutad. Han kommer till den europeiska och svenska säsongen senare i sommar. Men Bauhausgalan är mer än bara huvudtävlingen. Det är förtävlingar som är viktiga för den svenska breddeliten, det är ungdomsgrenar och en familjefestival. Det är kulstötning utanför arenan och en viktig mötesplats för idrotten och friidrotten. Och det är inte minst ett viktigt arrangemang för Sverige, Stockholm och Stadion.

Som meddelades tidigare under året ska Diamond League förändras inför nästa år och det är fortfarande oklart exakt vilka länder, städer och galor som kommer att ingå. Men Sverige har en lång historik, en stark tradition, ett grundmurat intresse och en erkänd kompetens av att arrangera internationella friidrottsgalor på högsta nivå. Så det ska mycket till för att inte ta med Stockholm och fantastiska Stockholms Stadion som bjudit på så många minnesvärda friidrottsögonblick. Vi får hålla tummarna att det bjuds några sådana imorgon kväll också!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: