Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Rallyfeber 3 år till

Så härliga nyheter igår. Svenska Rallyt blir kvar som VM-deltävling i ytterligare tre år. Spännande sportsliga tävlingar, besökare som kommer och fyller hotell, vandrarhem och restauranger, tv-tittare som får uppleva värmländsk vinter och rallyklubbar och andra föreningar som får in viktiga resurser till sin verksamhet.

Det är riktigt bra gjort att få till ett nytt kontrakt med tanke på konkurrensen kring den här typen av internationella evenemang på högsta nivån. Ni som följer min blogg vet att jag är orolig för friidrottens Diamond League i Sverige framöver. Det avgörs först i höst om Stockholm blir kvar i finrummet. Det krävs tät samverkan mellan arrangörer, sponsorer och offentliga aktörer för att vara konkurrenskraftig i de här sammanhangen.

Och med offentliga aktörer menar jag regioner och kommuner för staten ger inte direktstöd till den här typen av evenemang i Sverige. Men det görs på många andra håll i världen, inte minst bland stater med mindre demokratiska system. Jag är tudelad i frågan om huruvida staten ska stödja sådana här arrangemang i Sverige. Å ena sidan tycker jag självklart det med tanke på vilka effekter det ger inom idrottsrörelsen och besöksnäringen. Å andra sidan ska statens resurser förstås i första hand användas till våra gemensamma trygghetssystem. Och det är svårt att på nationell nivå dra gränsen för vilka evenemang som i så fall ska ha statligt stöd.

Däremot anser jag att det är väl använda offentliga medel på regional och kommunal nivå där vi kan se så tydliga direkta positiva effekter. I vintras presenterades ju färska och starka turismsiffror för Värmland där bland annat rallyt var en starkt bidragande orsak. Nu kan vi glädja oss åt ytterligare tre år av rallyfeber, med kalla fötter i skogen och varma händer över elden!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: