Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Inget OS till Sverige

Vi får ta till den olympiska devisen; Det viktigaste är inte att vinna utan att delta och kämpa väl. Ytterligare ett OS som går Sverige förbi. Den här gången till en motkandidat som hade vinterspelen så sent som 2006. Det talas mycket om en ny tid inom den internationella olympiska kommittén och nya olympiska spel med mer fokus på ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet.

Det är lite tungt att inse att Italien slår oss på den spelplanen. Men så är det om vi inte kan belägga att det är andra faktorer. Som att mygelkulturen finns kvar, att statliga ekonomiska garantier väger tungt eller att alpina OS ska avgöras i alperna. Jag vet inte vad som vägde över och det får vi kanske aldrig veta.

Det kan också vara Sveriges egen tveksamhet. Stockholms stad har inte bjudit in helhjärtat direkt, vi saknade länge en regering så staten kom in i ett sent skede, spelen är spridda i landet och allmänheten är splittrad. Vi har en unik konstruktion där RF och SOK är två olika aktörer, idrotten är självständig och vi förlitar oss mer på sponsorer än staten. Det kan upplevas som styrkor i Sverige men kan uppfattas som osäkerheter och oklarheter för utomstående.

Oavsett skäl så är det synd för svensk idrott och svensk besöksnäring!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: