Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Sommarklassiker

Har avnjutit två värmländska sommarklassiker så här i inledningen av semestern. Först Värmlänningarna i Ransäter i lördags och så friidrottsfesten Karlstad Grand Prix på Tingvalla IP igår. Det är något speciellt med kultur- och idrottsupplevelser utomhus på sommaren. Det var kanske något för varmt i lördags och något för kallt igår men samtidigt är vädret, publiken och närheten till dem som uppträder och presterar det som skapar själva magiken vid den här typen av evenemang.

Det finns många likheter men också skillnader. I Värmlänningarna vet man hur det kommer att sluta men ändå känns det lika gripande varje gång Erik och Anna till slut får varandra. På en friidrottsgala har man ingen aning om hur det kommer att sluta. Angelica Bengtsson rev ut sig på ingångshöjden medan unga Tilde Johansson slog till med svenskt juniorrekord och banrekord. Det enda man kan vara hyggligt säker på är att Daniel Ståhl ska kasta långt och det gjorde han den här gången också.

Självklart är skådespelarna och de aktiva huvudpersonerna men jag vill också tacka hårt arbetande arrangörer och partners av olika slag som gör de här sommarklassikerna möjliga. Det krävs ideella insatser, professionella insatser och offentliga insatser. Samhället berikas av kultur och idrott och jag ser redan fram emot sommaren 2020 och nya upplagor av Värmlänningarna och Karlstad Grand Prix!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: