Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Sportig semester

För den som minns så var ju inte förutsättningarna de bästa för min del vid Karlstad Stadslopp i början av juni. Jag hade inte tränat på hela maj på grund av sjukdom och på själva dagen D var det både värmebölja och storm. Så i mitten av juli kände jag för lite revansch och letade upp ett millopp på Närkeslätten utanför Kumla.

Det blev en fängslande dagstur med mor, far och bror. Paus på vägen vid Riseberga klosterruin och sedan lopp i vacker lantidyll. Banan gick i ett böljande odlingslandskap och det var ett välordnat event för de 200 löpare som sprang milen och halvmaran. Hur det gick? Jodå, tre och halv minuter snabbare än Stadsloppet!

Sporttemat fortsatte när vi kom upp till stugan i Nordvärmland. Eftersom det inte är badväder direkt så blev det en dagstur till Sixten Jernbergs museum och restaurang i Lima. Vackert och välordnat och man fick ta del av Jernbergs fantastiska gärning. SM-guld, VM-guld, OS-guld och Vasaloppssegrar. Stönig skogsarbetare som tränade hårt och hade svar på tal. Eller vad sägs om följande citat.

”Jag tränade 360 dagar om året och de andra fem då tränade jag också lite”. En turist hade frågat om han visste hur vackert han bodde. Sixten svarade: ”Jag inser det i alla fall tillräckligt väl för att bo här årets alla dagar”. Jag har också hunnit med Finnskogscentrum i Lekvattnet och det skildrade ett annat hårt och svettigt leverne. Men mer om det i en senare blogg!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: