Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

PRO kastas ut

Vi Socialdemokrater har ju under en längre tid drivit frågan om ett allaktivitetshus i Skåre. Ett hus som skulle inrymma idrottshall, café, möteslokaler för olika ideella föreningar samt ytor för kulturutövning såsom tex replokaler för musikband och målarateljé. Det skulle drivas i samverkan med det bredare föreningslivet. Tyvärr har inte det förslaget fått gehör hos den styrande minoriteten som istället har beslutat att enbart en sporthall ska byggas i Karlstads näst största stadsdel.

När nu PRO i Grava/Skåre i rask takt slängs ut ur både den gamla scoutstugan (som dessutom hotas av rivning) och snickerilokalen i Källans vårdboende så är situationen tämligen akut för deras viktiga verksamhet. Även andra ideella organisationer såsom scoutrörelsen drabbas av de här åtgärderna.

Vi Socialdemokrater driver också frågan om att kommunala fastigheter ska användas mer och bredare. Inte mindre. Vi hade i vårt budgetförslag i juni en beslutspunkt om att fler kommunala lokaler ska göras bokningsbara för ideella föreningar på samma sätt som skolornas gympasalar nyttjats av idrottsrörelsen i årtionden. De här beskeden och besluten går stick i stäv med den strävan.

För oss är de ideella föreningarna inom olika områden en oerhört viktig del av det demokratiska samhället och de ska ges goda förutsättningar att bedriva sin verksamhet som är till gagn för såväl enskilda som samhället i stort. Vi kommer att ta fortsatt strid i de här lokalfrågorna!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: