Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Inga bostäder i Molkom

I mars i år skrev Samverkansgruppen för Trygghetsboende i Väse, Molkom och Norsbygden ett öppet brev till politiker, tjänstepersoner och media angående de dubbla markanvisningarna som aldrig blir realiserade. De kallade det en papperstiger och vi Socialdemokrater höll med om det i vårt skriftliga svar. De styrande partierna svarade inte ens på det öppna brevet såvitt jag kan minnas.

Dubbel markanvisning innebär att man måste bygga bostäder i en mindre tätort innan man får bebygga mark i centrala Karlstad. Teknik- och fastighetsnämnden beslutade redan i oktober 2016 att 2-4 sådana ska genomföras och sedan utvärderas. Sedan dess har vi i nämnden beslutat om två skarpa projekt där ett berör Molkom och ett Väse. Det första tilldelades i juni 2017 och det andra i augusti 2018. Det första projektet hade två år på sig och den tiden har nu gått så nu ska avtalet det förlängas till året ut.

Självklart kan det ta tid för en ny form av anvisning innan det blir verkstad men visst är det lite märkligt att just de här bostäderna i just de här områdena inte blir av när det byggs så många andra bostäder. Samtidigt kommer det oroväckande signaler om att byggboomen kan avta och har kommunen inte lyckats med dubbel markanvisning under den gångna högkonjunkturen kan man undra när det ska lyckas. Jag antar att grupperna Väse framtid, Mera Molkom och Norsbygdens framtid snart kommer med ett nytt öppet brev. Får se om det blir något svar från de styrande då. För oss Socialdemokrater är det här en mycket viktig fråga och vad vi har drivit och föreslagit kan man läsa mer om i debattartikeln från i våras:

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: