Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Svensk sisu gav seger

I helgens avgjordes världens mest anrika landskamp i friidrott. Finnkampen såg dagens ljus 1925 (om än senare för damer) och när vi nu närmar oss 100-årsjubileet står Sverige starkt. Dubbelseger tre av de senaste fyra åren. Snacka om svensk sisu!

Årets prestation var förstås unga Armand Dubplantis fantastiska sexmetershopp i stavtävlingen men det var många svenskar och svenskor som klev fram. Och i en lagtävling som Finnkampen är varje poäng lika viktig. Landskampen har haft upp- och nedgångar genom åren och flyttat mellan Stockholm och Göteborg men har hela tiden haft en stor betydelse för svensk friidrott.

Det är en sportslig höjdpunkt för många aktiva, för en del den enda chansen att få representera landslaget. Den är viktig för förbundets ekonomi och är ett skyltfönster i media mot ungdomar och den bredare allmänheten. Den håller igång arenor och förbundsdomare.

För egen del tycker jag att Stockholm är den naturliga platsen med tanke på närheten till Finland och att Stadion mer eller mindre är vår nationalarena för friidrott. Det var inte helt fullsatt i år men vi har sett en positiv utveckling och senast till jubileet 2025 tror jag på helt utsålda läktare igen!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: