Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Friidrottsfest i solstaden

Ikväll invigs Friidrotts-SM på Stora Torget och under fredag-söndag avgörs tävlingarna på anrika Tingvalla IP som fyller 100 år. Arenan byggdes till just SM 1919 så det är en cirkel som sluts med helgens mästerskap. Under det här seklet har SM arrangerats i Karlstad även 1975, 1990 och 2004. 1990 var jag korgbärare (alltså den som har den viktiga uppgiften att bära löparnas överdragskläder från startlinjen till målet) och 2004 var jag vice SM-general med ansvar för funktionärerna. I helgen nöjer jag mig med att sitta på läktaren!

Det finns många viktiga tävlingar på ett år och som före detta klubbledare, arrangör av internationella arrangemang och ledamot av förbundsstyrelsen mm så vet jag att man brukar ha lite olika uppfattning om det där. För förbundsrepresentanter är Finnkampen årets viktigaste tävling. Som arrangör av Diamond League anser man att det är årets viktigaste tävling och som klubbledare så anser man att just SM är årets viktigaste tävling. De aktiva har lite andra preferenser och är de på internationell toppnivå så är helt enkelt EM/VM/OS årets viktigaste tävling.

Oavsett allt detta så är Friidrotts-SM en oerhört viktig men framförallt härlig tillställning. Sveriges bästa ska koras i 36 grenar och det är både allmänhet och familj som är på plats och hejar på. SM är också ett samarrangemang mellan förbundet, värdkommunen och arrangerande förening så det handlar om mer än bara det sportsliga. Det är arenafrågor, värdskap på hotellen och aktiviteter och inramning i det offentliga rummet. Det är en lång förberedelse med hårt arbete av många parter och personer.

Förhoppningsvis får alla nu möjlighet att njuta under själva friidrottsfesten och jag håller tummarna för att solen är med oss och att det blir ett antal hemmamedaljer för götister och andra värmlänningar. Låt spelen börja!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: