Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Populistiskt utspel

Karlstads moderata kommunstyrelseordförande Per-Samuel Nisser går idag i ett öppet brev till generalattack på regeringen och uppmanar alla värmländska riksdagsledamöter att rösta emot förslaget till ny kommunal utjämning. Detta med anledning av att Karlstads kommun får bidra med medel till mindre resursstarka kommuner i Värmland. En utjämning som även är till gagn för Karlstad.

Utspelet med uttryck som skandalöst är anmärkningsvärt med tanke på att det blå-gröna minoritetsstyret nu styrt Karlstads kommun i snart nio år. Bara under de senaste fem åren med en S-ledd regering har Karlstads kommun tagit emot mer än 1,5 miljarder kronor i såväl generella som riktade statsbidrag.

Pengar som år efter år har räddat den kommunala budgeten. Samtidigt har man inte åstadkommit ett enda tackbrev till regeringen för de hundratals miljoner man mottagit. Att i det här läget gå ut och kritisera ett förslag som skulle ge Värmland ytterligare minst 250 miljoner kronor leder bara till ökade motsättningar mellan stad och land. Det är inte ett ansvarsfullt agerande!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: