Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Bauhausgalan fem år till

I fredags kom det glädjande beskedet att BAUHAUS förlänger sitt avtal med Stadionklubbarna och garanterar fem ytterligare år med toppfriidrott på Stockholms Stadion. Det betyder mycket för de svenska stjärnorna, för livepubliken, tv-publiken, ungdomarna som kan inspireras, Stadion som friidrottsarena, funktionärerna och Stockholm som evenemangsstad. Bauhausgalan är en av världens främsta galor och nu lever den vidare åtminstone fem år till.

Samtidigt pågår översynen av tävlingsserien Diamond League och det är i dagsläget oklart vilka galor som blir kvar 2020 och framåt och en av de som pekas ut som mest hotad är Stockholms och Sveriges deltävling. Det förekom till och med artiklar förra veckan med spekulationer om att den skulle vara utslängd redan innan de formella mötena var genomförda. Skulle det vara så är det en skandal och friidrotten skulle i så fall har trovärdighetsproblem efter allt tal om demokratiska reformer och nya tider.

Men det är inte bara galor som är hotade av det nya formatet. Även grenar hänger löst och en av dem sägs vara diskus där Sverige har världens främste kastare för tillfället. Daniel Ståhl som tränas av Vestein Hafsteinsson. Han hotar med att sluta som tränare om diskus stryks från Diamond League. Släggan åkte ut redan när Diamond League bildades för tio år sedan.

Det blir en spännande höst när det gäller Diamond Leagues utformning och även så när det gäller den globala gäller nivån under. Det är en grannlaga uppgift att utforma galastrukturen och hitta lämpliga datum för alla tävlingar runtom i världen. Jag hoppas på en öppen och modern beslutsprocess där alla aspekter vägs in och då förtjänar Stockholm och Sverige en gala i Diamond League! Med diskus och Daniel Ståhl på programmet.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: