Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Föreningsarbete försvåras

För oss Socialdemokrater är ideella föreningar en ryggrad i det demokratiska samhället. De verkar i gränslandet mellan det privata, näringslivet och det offentliga. Ovärderliga insatser görs i det tysta för barn, ungdomar och äldre. Verksamhet som förbättrar hälsan och sätter guldkant på tillvaron för enskilda och som samtidigt bidrar till den samlade samhällsnyttan.

Det borgerliga styret i Karlstad verkar se på den här typen av verksamhet med helt andra ögon. Beslut och förslag som försvårar föreningsarbetet för många kommer nu slag i slag. I våras meddelade kultur- och fritidsnämnden att de drar in stödet till Kinship Center som arbetar med dokumentation av tidigare och nutida migration. Strax innan sommaren meddelade vård- och omsorg att PRO måste lämna sina föreningslokaler på vårdboendena på Rud och i Skåre. Dessutom ska scoutstugan som de nyttjat eventuellt rivas. Nu senast är det Karlstads koloniträdgårdsförening vid Kroppkärrssjön som hotas av en tiofaldig arrendeavgiftshöjning. En förening med många äldre som medlemmar.

Självklart ska barn och ungdomars verksamhet prioriteras men med allt fler pigga äldre i samhället måste vi också säkerställa ett bra stöd till seniorverksamhet av olika slag. Det tjänar vi alla på!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: