Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Statsbudget utan M och SD

Idag har regeringen och samarbetspartierna C och L presenterat sin första riktiga budget sedan Januariavtalet slöts i början av året. Det är en budget med stora resurser till polisen, pensionärerna, klimatet och välfärden. Därtill finns ett helt jobbpaket med satsningar på utbildningsplatser inom kunskapslyftet, företagarvillkoren och riktade insatser mot personer längst ifrån arbetsmarknaden.

Men det är också en budget med slopandet av värnskatten och skattelättnader för personer i glesbygdskommuner. Helt enkelt en blandning av hjärtefrågor hos S, MP, C och L. Men det är inga förslag som är dikterade av M, KD och framförallt SD. Den nuvarande statsbudgeten är framröstad av just de tre partierna och hade inte regeringen och samarbetspartierna tagit ansvar för Sverige i vintras så hade SD haft sista ordet även gällande den här budgeten…

Karlstad får nu ytterligare 31 välfärdsmiljoner och det är naturligtvis mycket glädjande och välkommet. Tillsammans med det tidigare tillskottet innebär det att Karlstad totalt får 120 välfärdsmiljoner 2020. De ca 6 000 pensionärer i Karlstad som har det sämst ställt ekonomiskt, får mer resurser i form av ett förbättrat grundskydd – höjd garantipension och dessutom ett höjt tak i bostadstillägget.

Härom veckan var det hårda ord i ett öppet brev från det M-ledda styret i Karlstad när kommunen skulle bidra till förändringar i utjämningssystemet. Vi får se om det kommer något tackbrev den här gången. Det gjorde det ju inte under hela förra mandatperioden då Karlstad fick över en 1,5 miljarder i statsbidrag. Det här är en statsbudget som håller ihop stad och land och med reformer för ett starkare samhälle!

Läs mer här:

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2019/09/budgetpropositionen-for-2020-reformer-for-ett-starkare-samhalle/

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: