Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Friidrottens A och B-lag

Så kom då beskedet vilka grenar som får maka på sig när Diamond League ska reformeras. Diskus, tresteg, 200 meter och 3000 meter hinder åker ut och gör slägga sällskap som grenar non grata i friidrottens finrum. Detta kommer vid en tid då den internationella friidrotten säger sig stå för ökad öppenhet, tolerans, demokrati och mångfald. Det är inte vad man säger som räknas här i världen utan vad man gör.

Vi har sett flera exempel på den här oförmågan att hålla ihop reformeringsprocessen i faktisk handling. Man fortsätter att förlägga mästerskap och galor i länder med auktoritära/icke-demokratiska regimer, man skriver tvivelaktiga avtal, man inför kontroversiella medicinska regler för kvinnor, man krånglar till ärendehanteringen på kongressen och stympar mötesplatsen athletics convention och nu tar man bort etablerade och populära grenar från de främsta galorna.

Stockholm och Sverige är dock diskusens vänner och har erbjudit sig att arrangera den enda manliga diskustävlingen som ska genomföras. Så Daniel Ståhl får förhoppningsvis sin Diamond League-gala på hemmaplan.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: