Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Hat, hot och hån

Min kommunalrådskollega Linda Larsson har under en längre tid fått motta hat och hot kopplat till olika lokala politiska frågor här i Karlstad. Det är helt oacceptabelt och en attack på vår demokrati men framförallt en attack på en enskild medmänniska. En mamma, dotter och sambo. Hoten hanteras enligt upparbetade rutiner och det finns väl fungerande sådana inom Karlstads kommun i samverkan med polisen.

Men när hatet och hoten övergår i hån från en kollega i branschen. En folkvald företrädare i kommunfullmäktige. En gruppledare för ett legitimt parti. Då finns det inga gränser längre. Och heller inga rutiner. För det ska inte behövas. Dit ska vi inte nå, där ska vi inte behöva hamna. Men nu är vi där.

Peter Sörensen som är gruppledare för Karlstadpartiet Livskvalitet kommenterar händelsen med att han ”hoppas att Linda Larsson överlever”. I ett poddsamtal med sina partikamrater spekuleras det sedan om vem som initierat nyheten, om det är en dagsaktuell eller gammal händelse, fake news eller rent av en strategiskt placerad nyhet för att flytta fokus i Skutbergsfrågan.

Som man känner sig själv så känner man världen…

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: