Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Påverkanskampanj pågår

Det pågår en anmärkningsvärd påverkanskampanj just nu. Ett parti gör allt för att påverka ett annat partis interna beslut. Det strider mot de gängse oskrivna reglerna inom politiken men just nu är många skrivna och oskrivna regler satta ur spel. Det är både nuvarande och tidigare ledande företrädare för Karlstadpartiet Livskvalitet som på olika sätt (telefonsamtal, mail och debattartiklar) försöker påverka Socialdemokraterna i Karlstad.

Det handlar om en intern partimotion om Skutberget som ska behandlas av vårt högsta beslutande organ – Representantskapet – den 28 november. Där möts demokratiskt valda ombud för våra omkring 25 olika S-föreningar. Här diskuterar och beslutar vi i många olika frågor. Det sker ca fyra gånger per år och där fastställs vårt lokala handlingsprogram, där väljs vår lokala styrelse och där utses alla våra förtroendevalda i kommunen. I en artikel ondgör sig Karlstadpartiets talesperson över att vår ombudslista inte är offentlig och antyder att vårt parti skulle ha bristande demokratiska rutiner.

Det kommer från ett parti som är 1,5 år gammalt och som på den tiden hunnit med tre ordföranden och där två av tre fullmäktigeledamöter hoppade av partiet redan första hösten i mandatperioden. När den senaste ordföranden skulle väljas fick varken media eller medlemmar veta vem som var valberedningens förslag. Det presenterades på själva medlemsmötet.

Partier ska inte lägga sig i andra partiers interna processer men om man nu ska göra det kan det ju vara bra att leva som man lär…

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: