Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Propaganda och påverkan

Hörde delar av Karlstadspartiets pod från gårdagen där Peter Sörensen läser ett citat från min blogg och samtidigt hävdar att det jag skriver inte är sant och att jag fabricerar en verklighet som inte finns.

Han läser passande nog upp stycket där jag skriver: ”Det är både nuvarande och tidigare ledande företrädare för Karlstadpartiet Livskvalitet som på olika sätt (telefonsamtal, mail och debattartiklar) försöker påverka Socialdemokraterna i Karlstad”. Därefter medger han att han ringt Socialdemokraternas ordförande och hört sig för om vår interna organisation samt skrivit en debattartikel i vilken han refererar till samtal med veteraner inom partiet och där han ifrågasätter vår interndemokrati.

Har ni förresten sett Bo Landins, (journalist, dokumentärfilmare och initiativtagare till Karlstadpartiet), senaste film? Den heter Maktspelet om naturområdet Skutberget och har en del att önska när det gäller just journalistiska principer såsom korrekt fakta, balanserad bildsättning och där olika sidor får komma till tals. Å andra sidan är det ingen dokumentär utan snarare en propagandafilm så den bör utvärderas mot andra kriterier och då uppfyller den de flesta skulle jag säga.

Karlstadpartiets upphovsman och tidigare frontfigur har också intresserat sig för Socialdemokraternas interna process och beslut. Han har mailat och uppmanat mig att byta hållning i frågan och att jag därigenom ska påverka så att partiet ändrar ståndpunkt. I gengäld erbjuds jag ett gemensamt kommunikativt utspel med Landin. Han lovar att stå bakom mig med all den ”opinionskraft” som han har.

Jag far inte med osanning eller fabricerar. Det här är fullt verkliga påverkansmetoder som sker i Karlstad år 2019. Man häpnar.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: