Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Friidrottsregioner

Svensk Friidrott försöker genomföra vad svenska staten misslyckades med, nämligen att skapa storregioner. Regionerna ska ersätta dagens distriktsförbund och andra regionala organ som har ansvar för bl.a. vissa utbildningar, regional tävlingskalender, utvecklingsuppdrag mm. Som vanligt blir det en diskussion om antalet regioner, geografiska avstånd, makt och resursfördelning.

För Värmland är det också som vanligt oklart vilka kompisar som är de naturliga att teama upp med. Ska vi samarbeta norrut, österut eller söderut. Eller kanske ansluta oss till Norge:) I helgen diskuterades frågan mellan förbundsstyrelsen och distriktens och de största föreningarnas ordföranden men vi i den bredare gräsrotsrörelsen har ännu inte fått möjlighet att ta del av materialet så jag kan inte kommentera det.

Däremot kan jag säga rent generellt att det är hög tid för en organisationsreform inom den svenska friidrotten. Det finns väldigt många olika regionala aktörer med delvis överlappande uppdrag. Den regionala organisationen är förbundets förlängda arm i landet så det är viktigt att uppgifter samlas till en och samma huvudman och att resurser från det centrala förbundet och dess kansli omlokaliseras snarare än att lokala föreningar ska betala för det centrala förbundets regionala åtaganden.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: