Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Om medlemsdemokrati

Bo Landin och Peter Sörensen ger sig inte. De är självutnämnda experter på socialdemokratin. Vår ideologi, våra medlemmar, vår interna demokrati och våra väljare. De har skådat ljuset och vi andra lyssnar inte och förstår ingenting. Nu har de skrivit långa uppsatsliknande inlägg i NWT respektive VF. De verkar tro att ju mer de skriver desto starkare blir deras argument.

Bo Landin hävdar att han är en fristående opinionsbildare samtidigt som han producerar propagandafilmer åt Skutbergets Wenner. Peter Sörensen talar om att vårt partis existens är hotad, om insomnade föreningar och om en maktfullkomlig partiledning. Orwell hade blivit imponerad av Landin och Sörensen verkar känna andra som han känner sig själv. Man får onekligen en inblick i hur de interna mötena i Karlstadpartiet var när dessa herrar drabbade samman där. Nu vill de sprida den striden och stilen till vårt parti.

Men låt mig vara tydlig. Vi Socialdemokrater förbehåller oss rätten att fatta våra interna beslut på egen hand. Våra medlemmar och föreningar arbetar demokratiskt. Med möten på kvällar och helger. Jag vill likt Landin citera Olof Palme: ”Vi ses igen kamrater. Vi ses i Folkets Hus, i studiecirkeln, vid möten i arbetarekommun och i facket”.

Imorgon samlas vi Socialdemokrater i Karlstad till just möte i arbetarekommunen. Då fattar vi våra beslut så som vi alltid har gjort och som vi kommer att göra framåt. Därefter går vi vidare tillsammans och fortsätter kampen för ett jämlikt och jämställt samhälle. Där alla har rätt till en bra skola, ett arbete att gå till och en god vård när just Du behöver den.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: