Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Välfärden främst

Nu har det snart gått ett år med januariavtalet och det nya samarbetet mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Centerpartiet. Avtalet innehåller många bra punkter men också en del svårsmälta sådana för oss Socialdemokrater. Det handlar bland annat om avskaffandet av värnskatten och den forcerade reformeringen av Arbetsförmedlingen. Men ett samarbete bygger på kompromisser och förtroende.

Samarbetspartierna har fått igenom många hjärtefrågor och fått mycket uppmärksamhet för dem. Vi har visat att vi kan kompromissa men också leverera. Samtidigt har L och C betonat många gånger att de är både ett stödparti till regeringen och borgerliga oppositionspartier i frågor som inte ingår i avtalet. På samma sätt tydliggör nu vi Socialdemokrater att vi är både ett regeringsparti som tar ansvar för det parlamentariska läget här och nu samt ett självständigt parti med sikte på framtiden.

Under förra veckan hade jag förmånen att lyssna till både statsminister Stefan Löfven och partisekreterare Lena Rådström Baastad och deras budskap var glasklart. Nu sätter vi Socialdemokrater välfärden främst. Alla reformer ska prövas mot välfärdens behov och vi sätter skolan, sjukvården och omsorgen först. Då behövs det fler i arbete och mer resurser till kommuner och regioner. Alternativet till januariavtalet är ett höger-konservativt block med Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna som nu formeras och växer fram i rask takt. Ett sådant block vid rodret skulle vara förödande för välfärdslandet Sverige.

Vi må vara pressade av dåliga opinionssiffror idag men jag har stort förtroende för att även det svenska folket sätter välfärden främst i det långa loppet. Så nu blir det fullt fokus på välfärden framåt både nationellt och lokalt!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: