Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Mörkblått block

Jag skrev häromdagen om det snabbt framväxande högerkonservativa blocket bestående av Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigdemokraterna. Det växer nu fram till och med snabbare än jag trodde och avsåg då. Efter Åkessons och Kristerssons möte är nu normaliseringen av SD fullständig och var det här ska sluta återstår att se.

Det är en brytningstid i svensk politisk historia och det är både spännande och skrämmande att få uppleva det i realtid. Den historiska dimensionen förstärks när Hedi Fried, överlevande från Auschwitz, vittnar om det svek som hon nu upplever från moderatledarens sida. Kristersson lovade henne att aldrig ha något samröre med Sverigedemokraterna och nu diskuterar han sakpolitiskt samarbete med dem…

Det har talats mycket även om Januariavtalets historiska dimension men dess fulla betydelse kommer att fastslås först långt fram i tiden. Men redan nu kan man konstatera att det har stor betydelse för Sverige. Det finns svagheter i avtalet, absolut är det så. Men alternativet är så mycket värre. För ett år sedan var det en potentiell risk. Nu är det en reell risk!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: