Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Skåre sporthall

Den minnesgode kommer ihåg att vi Socialdemokrater hade ett vallöfte 2018 om ett Allaktivitetshus i Skåre. Det skulle innehålla en ytterligare sporthall men också tex lokaler för musikband som vill repa, en ateljé för ungdomar som vill testa på måleri, mötesrum för föreningar såsom PRO och SPF och en mindre caféyta för allmänheten. Driften skulle ske i samverkan med föreningslivet i området.

Det blågröna styret kontrade med en sporthall rakt av, liknande de som byggts på Marieberg och Hultsberg. De blågröna vann valet och satte av pengar under 2020. Sedan dess har inte mycket hänt och hallen kommer definitivt inte hinna färdigställas under 2020. Det saknas både fastställd lokalisering, detaljplan och bygglov. Avsatta investerings- och driftsmedel riskerar att sjunka i värde och nya pengar behöver då kanske tas fram när den väl ska byggas.

Och nu kommer nästa smäll för Skåreborna. Det kanske inte ens blir en ytterligare idrottshall utan ett förslag som seglat upp är att den skulle kunna komma att ersätta gympasalen vid Stodeneskolan. Där finns inga ytor för parkering och där finns ingen samverkansmöjlighet med Ilanda IP, Ilandaskolan och Skåreskolan vid större cuper och turneringar. Och där kan den inte byggas ut med fler funktioner i en framtid. Samnyttjandet med Stodeneskolans dagliga verksamhet är förstås en fördel men den skolan ska också renoveras en dag och då kan man bygga en bättre hall där. Fullstora hallar bygger kommunen i första hand vid högstadieskolor.

Föreningslivet och medborgarna i Karlstads näst största stadsdel var lovade ett Allaktivitetshus av oss Socialdemokrater. Det kan sluta med en gympasal som ersätter en annan gympasal…

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: