Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Skutberget rustas

Skutbergets friluftsområde rustas nu upp. 15 friska miljoner investeras under 2020 och igår fattade vi i teknik- och fastighetsnämnden beslut om fördelningen. Fokus ligger på vardagsbesökaren och primärt barn och unga. Satsningarna görs i hjärtat av Skutberget runt stora badplatsen och friluftsbyn vid Forsellstugan. Insatserna är också helt oberoende av vad som händer med sagoparken i öster och nya badviken och servicebyggnaden i väster.

Den stora attraktionen blir en äventyrslekplats för närmare sex miljoner. Den uppförs i trä och blir integrerad i naturen. Det blir också naturparkour, hängmattor, solstolar och lekutrustning. Nya grillplatser anläggs och det blir en rejäl startplats med servicefunktioner för mountainbikebanan. Anrika Fintatorps gård rustas i en första etapp och uthusen och toaletterna i friluftsbyn renoveras. Nya parkeringar anläggs i norr och väster och vissa markåtgärder vidtas för framtiden.

På torsdag den 19 december behandlar kommunfullmäktige de mer långsiktiga planerna för Skutberget. Men redan till sommaren kommer vi alltså att mötas av flera häftiga nyheter. Det är en fin julklapp till alla Karlstadsbor och besökare!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: