Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Bye bye Britain

Så är då Brexit slutligen ett faktum efter en överväldigande seger för Boris Johnson i gårdagens val i Storbritannien. Jag har den största repekt för folkomröstningar men samtidigt är jag både en varm anhängare av EU och Storbritannien. Jag läste EU-kunskap på universitetet och studerade ett år i England så båda ligger mig varmt om hjärtat. Så nånstans hoppades jag att de med den utdragna hanteringen skulle, i demokratisk ordning, ändra sig. Nu blir det inte så och vi har en ny tid att vänta.

Därtill stärkte Boris Johnson sin inrikespolitiska position alldeles oavsett vad man tycker om hans stil. Det innebär mer högerpolitik i ett av Europas största och mest inflytelserika länder. Labour backade rejält och Corbyn har redan meddelat att han inte leder partiet i nästa val. Kanske dags för Labour att välja en kvinnlig ledare från en yngre generation?! I Finland har man precis utsett Sanna Marin, 34, till statsminister, den yngsta i världen.

Vi som följer The Crown ser nu mötet mellan drottningen och Boris Johnson framför oss. Hur olika ’manners’ möts och hur ett nytt kapitel i den brittiska historien skrivs.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: