Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Fyll Fredricelundsskolan

Det talas mycket om att använda kommunens resurser och lokaler effektivt. Kommunala lokaler ska helst användas så många dagar och timmar som möjligt. Vi Socialdemokrater har drivit hårt att fler skolor och andra kommunala lokaler ska kunna nyttjas mer av föreningslivet på samma sätt som idrottsrörelsen nyttjat skolornas gympasalar i årtionden. Även annan kommunal verksamhet borde inrymmas i åtminstone nybyggen.

Nya Fredricelundsskolan på Våxnäs ska nu byggas för drygt 200 miljoner kronor och där fanns goda intentioner när det gäller samlokalisering. Familjecentral i samverkan med regionen, bibliotek, fritidsbank, hoppgrop för gymnastiken och möteslokaler för föreningslivet. Just nu tror jag att det bara är biblioteket och hoppgropen kvar. Samtidigt ska Lugnets fritidsgård på Gruvlyckan flytta till inhyrda privata lokaler i Våxnäs centrum.

Jag har den största respekt för de goda skäl som finns i varje enskilt fall men samtidigt tror jag att vi på sikt måste få till de här samlokaliseringarna i våra större stadsdelar och mindre tätorter. Det tjänar både kommunen och medborgarna på!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: