Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Idrottsklyftan i Karlstad

Värmlands idrottsförbund har tagit fram färska siffror när det gäller ungdomars idrottsengagemang i föreningslivet. De visar föga överraskande på stora skillnader mellan Karlstads bostadsområden. Det varierar mellan 40 och 95 procents anslutningsgrad. De lägsta siffrorna återfinns bland annat på Kronoparken och Gruvlyckan.

Det är allvarligt att det varierar så här mycket men samtidigt bra att det tas fram konkreta siffror. Vi Socialdemokrater i Karlstad har vid upprepade tillfällen föreslagit att socioekonomiska analyser ska tas fram oftare och ligga till grund för fler kommunala politiska beslut. Annars riskerar man att styra för mycket efter generella siffror och genomsnitt.

Det är viktigt att alla barn och ungdomar får tillgång till fysisk aktivitet, både via föreningar och genom spontanidrott av olika slag. Därför ska kommunens skolor och anläggningar användas så många timmar om dygnet som möjligt. Spontanidrottsytor ska finnas i närområdet. Drop-in-idrotten och Karlstad idrottsskola behöver utvidgas till fler stadsdelar och på sikt behövs fler Fritidsbanker. Det måste rekryteras deltagare och ledare ur alla samhällsgrupper.

Ojämlikheten inom hälsa och idrott måste motarbetas med kraft!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: