Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Stadshus, ställplatser & sporthall

Det blågröna minoritetsstyret sa igår på kommunstyrelsen nej till en oberoende granskning av Stadshusaffären. Detta trots att det framkom nya uppgifter i Uppdrag Granskning nyligen. Framförallt vill vi Socialdemokrater få ett svar på om försäljningen bröt mot kommunallagen när man sålde till ett lägre pris än det högre konkreta bud som fanns. Vidare vill vi ha processen kring den avbrutna försäljningen genom budgivning belyst. Vem beslutade detta och på vilka grunder? Det är anmärkningsvärt att inte styret går med på en granskning när man är så trygg med att inga felaktigheter begåtts…

Däremot rönte vi Socialdemokrater framgångar vid dagens teknik- och fastighetsnämnd. Det beslutades att fullvärdiga ställplatser för husbilar ska uppföras vid Norrstrandskyrkan under 2020 och vid Mariebergsskogen under 2021. Detta är ett resultat av vår bifallna motion för några år sedan som handlade om ställplatser för husbilar, parkering för turistbussar och en utveckling av gästhamnen. Besöksnäringen är en växande bransch och det är viktigt att Karlstad stärker sin ställning inom de här områdena.

Dessutom beslutade nämnden att en ny sporthall i Skåre ska placeras i anslutning till Ilandaskolan och Ilanda IP. Antingen norr eller söder om Ilandavägen. Den sporthallen kom till som ett direkt svar på vårt vallöfte om ett allaktivitetshus. Vi nådde inte ända fram till ett allaktivitetshus men även en sporthall är till stor nytta och glädje för föreningar och medborgare. Nu fortsätter vi Socialdemokrater arbetet med att få fram fler möteslokaler och en träffpunkt för föreningslivet i Skåre!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: