Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Uteslut Rysslandsfriidrotten

Den oberoende aktören Athletics Integrity Unit (AIU) för fram svidande kritik när det gäller det ryska friidrottsförbundets arbete och inställning kring reformarbetet inom antidopningsfrågorna. Det ryska förbundet har varit avstängt från det internationella friidrottsförbundet sedan november 2015 och ännu har man inte på långa vägar uppfyllt de krav som ställdes på dem från början.

Det är uppenbart, och har varit så för många av oss sedan dag ett, att de inte har någon ambition att erkänna sin skuld fullt ut och att förändra sitt arbetssätt i grunden. Det har hela tiden handlat om att ifrågasätta anklagelserna i den ursprungliga McLaren-rapporten, vidta så små åtgärder som möjligt och försöka vänta ut det internationella samfundet så att de ska få komma in i värmen igen utan att vidta alla förändringar.

Nu väntar nya turer där internationella förbundet ska granska den här kritiken från AIU och sedan ska det gå till CAS (Court of Arbitration for Sport) och sedan ska det överklagas kors och tvärs. Tålamodet borde vara slut vid det här laget och även om det drabbar idrottare i slutändan så måste institutionerna visa handlingskraft. Det är hög tid att Ryssland utesluts från det internationella friidrottsförbundet och kanske från andra idrottsorganisationer som WADA och IOK också!

Läs mer här:

https://www.worldathletics.org/news/press-releases/world-athletics-aiu-rusaf-breach-rules

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: