Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

FBK:s samhällsansvar

Kommunstyrelsen har precis godkänt ett nytt avtal mellan kommunen och Färjestad BK. Det är ett femårigt avtal som är en fortsättning på ett lyckat samarbete under de senaste 20 åren. Färjestad är en framgångsrik idrottsklubb som också genererar viktiga jobbtillfällen genom sin omfattande eventverksamhet och klubben sprider en positiv bild av Karlstad och Värmland.

Avtalet innebär att kommunen bidrar till den arena som man själv tidigare ägde och hade ett drifts- och underhållsansvar för. Ekonomin är indexuppräknad och man ska komma ihåg att det hade kostat minst motsvarande att ha arenan kvar i kommunal regi. Kommunen får värdefull istid till skolor och allmänhet samt en hel del exponering. I det nya avtalet betonas fler samarbeten mellan kommunen och Färjestad när det gäller samhällsengagemang av olika slag. Det är skrivningar som vi Socialdemokrater lyft fram och prioriterat i diskussionerna om det nya avtalet.

Det ska göras en årlig verksamhetsplan för de aktiviteterna och de ska följas upp och utvärderas löpande. Exempel på aktiviteter som nämns i en bilaga till avtalet är: insatser för att minska mobbing, prova-på-verksamhet för barn och unga i områden med låg anslutningsgrad inom föreningslivet, tillhandahålla utrustning avgiftsfritt till barn och unga, besöka kommunens förskolor/skolor för att samtala om värdgrundsarbete såsom jämlikhet, jämställdhet, mångfald och en hälsosam livsstil, inleda ett samarbete med vård och omsorg där FBK bidrar till att bryta äldres ensamhet och gemensamma nattvandringar med ungdomar för trygghet.

Färjestad BK är en stark aktör och stor förebild i många avseeenden och det är viktigt att alla får en möjlighet att komma deras verksamhet och spelare/ledare närmare. Med det nya avtalet kommer fler barn, ungdomar och äldre att beredas den möjligheten!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: