Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Feriejobb räddas

Arbetsmarknads- och socialnämnden i Karlstad har dragits med stora underskott under flera år och en extern granskning genomfördes därför under förra året av företaget Startpoint. Deras slutrapport från november 2019 visar bland annat på att budgeten inte längre fungerade som ett verkningsfullt styrmedel eftersom underskotten regelbundet skrevs av centralt i slutet av året. Rapporten visar också på höga kostnader, (i en nationell jämförelse), inom olika områden. Detta ledde sammantaget till ett rejält sparpaket inför 2020.

Vi Socialdemokrater såg också behovet av ekonomiska åtgärder men ansåg att det vore oansvarigt att först skriva av hela underskottet i flera år och sedan tvinga nämnden att ta hela smällen på ett bräde. Därför föreslog vi en lindrig med tio miljoner kronor redan innan nyår. Det sade det blågröna styret nej till och först nu i februari kom de fram till att det var en vettig idé. Nu räddas bland annat de viktiga feriejobben för våra ungdomar. Det är för många det första mötet med arbetslivet med det ansvar det innebär men också med den glädje det innebär för skillnaden man gör och lönen man får. Det kan ha stor betydelse för förmågan och viljan att få ett vanligt jobb senare i livet.

Jag minns själv mina första år med sommarjobb just inom kommunens dåvarande fritidsförvaltning (Fritid Karlstad). Jag var idrottsplatsvaktmästare på Tingvalla IP, Ilanda IP och Våxnäs IP under många somrar. Tidiga morgnar, klippa gräs, krita linjer och sopa bort gräsrester från fotbollssskor. Det blir en hel del när alla stampar av det som fastnar mellan dobbarna. Jag minns kollegor, spelare, ledare och allmänhet som nyttjade anläggningarna och jag minns stoltheten när lönebeskedet kom. I sommar kan fler ungdomar få uppleva samma känsla tack vare oss Socialdemokrater. Det känner jag stolthet över idag!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: