Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Stadshusgranskning

I januari vägrade den styrande blågröna konstellationen i kommunen att tillsätta en oberoende granskning av stadshusaffären. Detta trots de nya uppgifter som framkom i samband med Uppdrag granskning nyligen och trots karlstadsbornas starka önskan om att alla kort nu läggs på bordet. Det var synnerligen magstarkt, närmast maktfullkomligt, av de styrande att använda sin egen majoritet i kommunstyrelsen för att stoppa en granskning som rör dem själva. Detta samtidigt som de med emfas hävdar att de inte har något att dölja.

Nu får kommunfullmäktige avgöra om det ska bli en oberoende granskning. Fullmäktige fick aldrig chansen att hantera själva försäljningen 2015 men nu är det hög tid att Karlstads högsta beslutande organ får tycka till i den här soppan. Därför lägger vi Socialdemokrater nu en motion med samma innebörd som det politiska initiativet i kommunstyrelsen. Att en oberoende aktör, (gärna juristfirma), får granska hela affären och intervjua lämpliga personer. Var affären på något sätt olaglig och förekom det någon form av vänskapskorruption eller informell politisk styrning?

Jag ställer också en interpellation till Henrik Lander (C), (ordf i teknik- och fastighetsnämnden då och nu), om turerna och besluten kring den avbrutna ordinarie försäljningsprocessen med budförfarande. Vem eller vilka beslutade om det och vad var hans roll i det hela? Idag står där ett tomt hus som såldes för halva värdet, den attraktiva marken med dess värdestegring har gått förlorad för karlstadsborna, företaget som skulle ge hundratals arbetstillfällen är försatt i konkurs och inte ens tilläggsköpeskillingen som vi tvingade fram är insatt på kommunens konto. Det är hög tid att den här affären får ett slut och då behöver ett antal frågetecken fortfarande rätas ut!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: