Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Gräsligt dyrt

I somras var det pukor och trumpeter när det blågröna styret presenterade den nya konstgräsplanen vid Västerstrandsskolan (se artikel längre ned). Ett nytt fantastiskt material skulle användas och samtidigt stoppade man utbytet av övriga konstgräsplaner. Det var Skattkärr som drabbades som inte får sitt byte nu 2020. Vi var skeptiska och menade att det nya materialet inte var prövat ordentligt i stordrift och ansåg att övriga utbyten skulle fortsätta som vanligt tills man funnit ett bättre alternativ.

Redan när skolan invigdes kunde vi som var på plats konstatera att materialet följde med skor och kläder av planen och även skolans personal vittnade om bekymren med extra städning som följd. Nu meddelas det att materialet måste bytas ut för en miljonkostnad. Så medan Västerstrand får två byten på ett år blev Skattkärrsborna helt utan.

Vi Socialdemokrater ser också riskerna och svårigheterna med dagens konstgräsplaner men följer SKR:s arbete med nya varianter och material. Till det arbetet är klart är det viktigt att jobba med de versioner som det finns en rutin och kunskap omkring (bland annat med uppsamling av granulatet). Fördelen med konstgräsplaner är att de tål en hög belastning så att både skolan och föreningslivet kan nyttja dem många timmar per dygn. Till gagn för barn och ungas möjlighet att röra på sig. Ibland kan det gå fort och fel och bli gräsligt dyrt!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: