Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

NWT politiserar krisen

Jag läser dagens ledarsida i NWT och blir både förvånad och förbannad. Den tillförordnade redaktören skriver att kommunen är bättre för företagen än regeringen och att det ”måhända beror på att Karlstad är borgerligt styrt och därmed har ett annat öga till företagandet än vad den rödgröna regeringen har”. Och jämför sedan de insatser som nu beslutats om på nationell respektive lokal nivå.

Det kan hända att den tillförordnade redaktören missat att Karlstad rasat kraftfullt de senaste åren i både Svenskt Näringslivs ranking över kommunernas företagsklimat och i SKR:s Insiktsmätning som mäter nöjdhetsgraden vid olika kommunala handläggningar. Den debatt som dessa resultat vållat landade till slut i ett handslag under hösten där styret och vi Socialdemokrater beslutade att tillsammans med flera näringslivsorganisationer göra gemensam sak för att förbättra både näringslivsklimatet och rankingresultaten. Det handlar om dialogmöten, företagsträffar, utbildning av handläggare, tätare uppföljning av de här frågorna i olika politiska forum mm.

Det lovvärda och uppskattade initiativ som Karlstads kommunstyrelse fattade beslut om vid ett extra sammanträde i torsdags togs i motsvarande samförståndsanda, i en tid av akut kris för våra lokala företag och deras anställda. Det är anmärkningsvärt att NWT:s ledarsida i rådande situation vill politisera debatten utan minsta reflektion över sakernas tillstånd de senaste tio åren. För övrigt anser jag att även regeringen agerat kraftfullt och de insatser som gjorts har även på nationell nivå brett stöd över blockgränserna och de hyllas internationellt.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: