Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Besöksförbud gäller alla

Kommunens vårdboenden har besöksförbud under rådande coronakris. Det görs undantag för besök vid vård i livets slutskede, så kallad palliativ vård. Min mamma har jobbat inom den palliativa vården i många år så jag vet en hel del om vad det innebär. Det är vad man verkligen kan kalla nödvändiga besök.

I det läget tilläts en aktör som är intresserad av att ta över driften av de vårdboenden som ska privatiseras att göra en inspektion av Granberga vårdboende i Väse. Anhöriga och många av oss andra anser att det är en enorm skandal av stora mått. Socialdemokraterna i Karlstad kräver nu att upphandlingsprocessen avbryts och att privatiseringen som ska ske i höst, när en eventuell andra våg av corona kommer, ska stoppas.

Vård- och omsorgsnämndens moderate ordförande kallar vårt krav osmakligt och jämför samtidigt entreprenadaktörens inspektion av vårdboendet med andra externa besök såsom städning, reparationer och flytt av patienter. Det är vad jag kallar osmakligt. Den här privatiseringsivern av väl fungerande kommunala boenden har redan forcerats fram tillräckligt mycket. Det är hög tid att dra i nödbromsen.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: