Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Påskpaus på gott och ont

Det är annorlunda tider. Inga fysiska sammanträden längre och nästan inga kvällsmöten. Ändå intensivt på något vis. Nya rutiner för att genomföra alla möten (kommunala, regionala, partiinterna) digitalt. Olika verktyg (Teams, Cisco, Zoom) med olika funktioner, styrkor och svagheter. Vid formella beslutsmöten så måste den som talar både synas och höras av alla andra och det ställer krav på systemet, mötesordföranden och mötesdeltagarna.

Samtidigt pågår den dagliga verksamheten där sjuka tas om hand, svaga och riskgrupper skyddas, beredskapen höjs för en förvärrad situation, undervisningen på alla nivåer måste fungera och företag och jobb ska räddas. Det görs enorma insatser från många grupper nu och åtgärder sätts in på nationell, regional och lokal nivå. Företag, föreningar och enskilda initiativ bidrar på ett fantastiskt sätt.

Den gångna kortveckan har det varit kommunstyrelse, regionstyrelse (jag deltog dock inte), styrelsemöte för moderbolaget Karlstad Stadshus AB, teknik- och fastighetsnämnd och arbetsutskott för regionala utvecklingsnämnden för min del. Det har slagit mig att agendorna består av både akuta coronarelaterade ärenden och ordinarie ärenden som tuffar på trots rådande läge. Det har också varit omfattande dagordningar med i flera fall 20-30 ärenden. Det är viktigt att vi kan mötas och fatta demokratiska beslut även i kristider.

Regionen tillsatte bla en ordinarie regiondirektör, kommunstyrelsen tog beslut om ytterligare insatser för förenings- och näringslivet, stadshus behandlade en stor bostadssatsning och teknik- och fastighetsnämnden hanterade markupplåtelseavtalet för moskén på Rud. Därtill har diskussionerna om stadshusförsäljningen 2015 och privatiseringen av vårdboenden gått vidare. Samtidigt ställer Värmlandsoperan och Vårruset in sina evenemang. Den sociala oron ökar till följd av att allt fler är hemma allt mer. Människor blir varslade, permitterade och uppsagda.

Nu stundar påsklov med reserestriktioner och för många blir det ett välbehövligt break och för andra en tuff prövning. Jag önskar alla en trevlig påskhelg, ta hand om er och håll lite extra koll på er omgivning!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: