Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Oberoende antidoping

Äntligen har Riksidrottsförbundet beslutat att tiden är mogen för en fristående och oberoende antidopingorganisation även i Sverige. Detta är något som bla Svenska Friidrottsförbundet drivit i många år och som är internationell praxis och snart också ett krav. Det handlar om huruvida antidopingorganisationen är knuten till och finansierad av idrotten eller helt självständig.

Sverige har ett högt anseende internationellt när det gäller antidopingfrågorna men omvärlden har samtidigt varit förvånad över att vi har vår antidopingorganisation inom Riksidrottsförbundet. Nu har riksidrottsstyrelsen beslutat att denna tingens ordning ska ändras senast i samband med att den nya världsantidopingkoden träder i kraft 1 januari 2021. Det är både en organisatorisk och ekonomisk fråga varför det tagit sin tid för svensk idrottsrörelse att komma fram till detta.

Det som en del kritiker också fruktar är att den nya ordningen kommer att innebära ett mindre fokus på antidopingarbetet inom idrotten och ett större fokus på det bredare antidopingarbetet i samhället. Det är förstås viktigt att doping motverkas inom alla områden och i alla dess former. Den här reformen handlar framförallt om transparens och trovärdighet. Eller med andra ord good governance som det talas så mycket om inom idrotten!

Läs mer här:

https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/tidenarmogenforenfristaendenationellantidopingorganisation

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: