Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Trädgårdsfix

Jag läste att företag som säljer utrustning och material till hus och trädgård samt återvinningscentraler har det ruschigt i krisen. Många är hemma mera och det har varit bra väder nu ett par veckor. Jag känner igen mig i beskrivningen även om jag inte är någon händig person. Men det pågår en hel del projekt i hemmet och framförallt i trädgården.

Vi flyttade in hösten 2018 så förra sommaren var den första så då handlade det mest om att få fram möbler till flera altaner och fixa med gräsklippning, bevattning, belysning och staket så att inte hund och barn smiter ut. Nu har jag gått vidare med att röja bort en del gammal växtlighet och skräp från vad som en gång var och åter ska bli en fungerande kompost. Samt fixa åt barnen förstås. Studsmatta, sandlåda, bandymål och gungställning. Funderar på en darttavla också, kul för stora och små.

Nu bollas det planer framåt med byte av trädäck på den ena altanen, kanske glasa in den andra eller åtminstone skaffa infravärme. Vi pratar ju trots allt svensk sommar så småningom. Och så ska det bli pallkragar för odling och en murad grill. Nästa år får det nog också komma någon expert och kolla på fruktträden som växt sig lite för yviga. Det finns äppel-, päron- och körsbärsträd men de är inte i bästa skick så det mesta hamnar på gräsmattan. Vinbärs- och hallonbuskarna ger i alla fall till husbehovet och i sommar kan det bli egenodlade tomater även om jag får avstå som är tomatallergiker. Det är kul med trädgårdsfix som har något för alla!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: