Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Regional utveckling

Idag hade vi tillväxtutskott och det är många aktuella frågor på agendan. Inte minst åtgärder med anledning av coronasituationen men också andra stora projekt och processer som pågår. Ny översiktsplan, nytt arenaområde, nytt Resecentrum, Oslo-Sthlm på under tre timmar och byggandet av Vikenförbindelsen. Utredningar om godshanteringen i Värmland, upprustning av Värmlandsbanan, flygplatsens framtid och kollektivtrafikens utveckling. Etableringsfrågor, innovationer, kluster och kompetensförsörjning.

Många frågor berör inte bara Karlstads kommun eller Karlstadsregionen, utan hela Värmland och därför var det glädjande att vi idag hade 40 minuter gemensam tid med regionala utvecklingsnämndens arbetsutskott. Samverkansformerna mellan kommunerna och den nya regionen har inte fallit på plats fullt ut än men samtidigt finns det oerhört många frågor som behöver diskuteras och koordineras. Idag listade vi en rad sådana och beslutade att ses oftare än vad fallet varit de senaste 1,5 åren.

Det finns 16 kommuner i Värmland men bara en värmländsk befolkning och de medborgarna förväntar sig samverkan mellan olika offentliga aktörer även när det inte är kristider. Detta oavsett om det gäller hälso- och sjukvård eller tillväxtfrågor såsom infrastruktur, näringslivsklimat och kollektivtrafik. Värmland har utmaningar framöver men också styrkor och för att uppnå en så stark regional utveckling som möjligt så gäller det att inte minst Karlstads kommun och Region Värmland samverkar tätt tillsammans!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: