Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Grusade planer för spontanidrotten

Det kommer nu rapport efter rapport om att barn och unga rör sig allt mindre, (Värmlandsidrotten, PEP-rapporten mfl.), och att graden av fysisk aktivitet och föreningsanslutning skiljer sig kraftigt åt mellan olika bostadsområden och sociala grupper. Det har också kommit färsk forskning som visar på ett positivt samband mellan fysisk aktivitet och skolresultat. Vi är dessutom mitt inne i en pandemi där många organiserade idrottsaktiviteter är inställda och behovet av spontanidrott är större än på många år.

Då är det oroväckande att jag via insändare i tidningen, telefonsamtal från medborgare och egna iakttagelser noterat att kommunen monterat bort fotbollsmål och staket i anslutning till flera viktiga spontanidrottsytor. Underhåll av grusplanerna har också minskat eller upphört när det gäller ogräsbekämpning, vältrande av grus och skräpplockning. En del planer används också som etableringsytor för olika byggprojekt. Jag vet att något av ovanstående inträffat på bland annat Stockfallet, Hagalund, Lamberget och Kronoparken som framgår av bilderna nedan. Kanske gäller det fler platser i vår kommun? 

Det är viktigt att både unga och äldre uppmuntras att vara ute och röra på sig. Ytor för spontanidrott, ofta olika bollsporter, är mycket uppskattade. Självklart är det angeläget att ytorna är ordentligt avgränsade med olika former av staket för att undvika olyckor med barn, bollar, bilar, cyklister, hundar osv. Jag ställer därför en fråga till teknik- och fastighetsnämndens ordförande Henrik Lander (C) på kommunfullmäktige nästa vecka:

Varför avvecklas viktiga och uppskattade ytor för spontanidrott?

Hagalund
Stockfallet
Lamberget
Kronoparken

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: