Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Ack Nordvärmeland du sköna

Jag har värmester i stugan i Nordvärmland och det är första resan hemifrån på fyra månader. Fruns hjärnskakning och coronakrisen har gjort att man hållit sig på hemmaplan. Så den här trippen känns extra härlig på många sätt. Vädret de första dagarna bidrog också förstås. 30 grader så att man kunde bada i Klarälvens 16 grader och ändå njuta och trädgårdshäng till 22 utan knott och mygg.

Och så har vi hittat ett nytt favoritställe. Fämtfallet norr om Ambjörby. Vandringsled, badplats vid forsens mynning, grill, toalett, fikabord och ytor för tält, husbil eller husvagn. Och historiska rester från kraftstationer, järnbruk, kvarnar, flottningen och en ramsåg. De vittnar om hur forsen nyttjats för de lokala näringarna under århundradena och idag används den till rekreation och besöksnäringen. Så annorlunda men ändå så lika på nåt sätt.

Sen har vi hunnit mycket annat också som bangolf på campingen och hemgjord glass på Naturpralinen i Sysslebäck. Bad i Kvarndammen och ett flertal handlingar på ICA i Likenäs. Vandring uppför Möreberget bakom stugknuten och nu väntar ett sommarbesök i Branäs. Och så har vi passerat men ännu inte hunnit in till Pilgrimstapeten på hembygdsgården i Ransby.

Det finns mycket att uppleva på nära håll tack vare entusiastiska entreprenörer och eldsjälar som sliter för att göra det möjligt!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: