Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Gnissel så in i Norden

Coronakrisen har verkligen satt stora delar av det nordiska samarbetet ur spel. Stängda gränser, krav på karantän, hårda ord och spänd stämning. Gränshandeln utraderad och familjer splittrade på flera håll. Glest mellan bilarna på Öresundsbron. Men nu är äntligen gränsen mellan Norge och Värmland öppen igen och utbytet startade omedelbart. Relationen kommer att klara sig, den är för viktig för att raseras.

Däremot verkar det kärvare när det gäller årets finnkamp som enligt vartannatårsschemat i år ska gå i Finland i början av september. Svenska förbundet med ordföranden Johan Storåkers i spetsen gör allt för att kunna genomföra åtminstone en anpassad variant. Flyga in aktiva över dagen, febertest, publikfritt etc medan den finska ordföranden kontrade med att tävlingen bör ställas in i år. Så här har vi en finnkamp om finnkampen kan man säga.

De nordiska statsministrarna enades förra året om visionen att Norden ska vara världens mest hållbara och integrerade region år 2030. Det blev en tuff start på det arbetet men många år återstår. Årets kris visar att det är en bra bit kvar till målet men förhoppningsvis kan lärdomar som nu dras bidra till att visionen uppnås.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: