Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

PRO göre sig icke besvär

PRO Grava har kämpat med sin lokalsituation under en längre tid och bland annat pratat med mig eftersom jag bor i Skåre, är vice ordförande i teknik- och fastighetsnämnden och ordförande i Skåre-Råtorps S-förening. De har tidigare haft sin verksamhet i en lokal inne på vårdboendet Källan. Källan ligger i en fastighet som kommunen hyr av KBAB. PRO blev av med lokalen då den skulle användas till annat. Samtidigt revs scoutstugan i Skåre som var en annan lokal som föreningen använde ibland. De har nu hamnat i ett rejält moment 22.

Teknik- och fastighetsförvaltningen anger i en återrapportering om föreningslivets lokalbehov att kultur- och fritidsförvaltningen har ansvaret för stödberättigade föreningar med barn- och ungdomsverksamhet och vård- och omsorgsförvaltningen har ansvar för pensionärsorganisationer. Vård- och omsorgsförvaltningen anser dock att det inte ingår i deras uppdrag att föra frågan vidare till teknik- och fastighetsförvaltningen att undersöka om lediga ytor finns att hyra in för en förenings räkning. Teknik- och fastighetsförvaltningen å sin sida agerar bara om de har en annan förvaltning som beställare och understryker att de inte i dagsläget har några behov/beställningar gällande föreningslokaler anmälda från någon förvaltning.

Det innebär att en pensionärsorganisation som PRO Grava inte kan föra fram ett lokalönskemål via vare sig kultur och fritid eller vård och omsorg och de kan inte heller kontakta teknik och fastighet direkt eftersom de bara agerar om de har en annan förvaltning som beställare. Alla ideella föreningar bidrar med viktig verksamhet för Karlstads invånare och pensionärsorganisationerna gör storartade insatser inom bland annat social gemenskap och hälsa. De ska självklart mötas med en serviceinriktad attityd och få all den hjälp som är möjlig. Jag och Socialdemokraterna kommer naturligtvis ta den här frågan vidare på olika sätt!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: