Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Stadshusaffären granskas

Trägen vinner heter det och efter flera interpellationer till ansvariga inom styret, initiativ i kommunstyrelsen som röstades ner så verkar nu vår motion till kommunfullmäktige om en oberoende granskning få stöd även av de styrande. Om det är på grund av risken att förlora ytterligare en omröstning i fullmäktige eller insikten om att har man rent mjöl i påsen, så är det ingen fara med en granskning, är oklart men glädjande oavsett.

Det är nu viktigt att granskningen får ta den tid som krävs och med ett brett angreppssätt. Den granskning som kommunrevisionen genomförde för ett par år sedan fokuserade på styrdokument och formella beslut, inte så mycket på den faktiska processen och hur ärendet växte fram. Tex vem/vilka valde egentligen ut den exklusiva köparen och gjorde affärsbedömningen? Hur kan man vifta bort ett faktiskt och konkret bud som är 50 miljoner högre än försäljningspriset? Varför sälja marken i ett av Karlstads absolut mest strategiska lägen när det var själva huset som aktören ville åt för sin verksamhet?

Den här granskningen är något som vi som politisk opposition, fastighetsbranschen och karlstadsborna krävt länge. Det är hög tid för det politiska styret att ta fullt ansvar för den här bedrövliga affären. Huset sålt för 50 miljoner under bud, marken med dess värde och strategiska läge förlorad för alltid, kvarteret står ekande tomt och det blev inga hundratals jobb till Karlstad som var motivet för hela affärsupplägget. Någon/några bär ansvar för allt detta. Vi får hoppas att granskningen kan få fram svaret på vem/vilka!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: