Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Sätt spaden i backen i Skåre

Inför valet 2018 utfärdade vi Socialdemokrater ett vallöfte avseende Karlstads näst största stadsdel Skåre. Vi lovade ett allaktivitetshus för bygdens medborgare och föreningsliv. Det skulle innehålla en fullstor sporthall som saknas idag, en caféyta samt olika lokaler för föreningslivet. Tex mötesrum, lokaler för PRO:s verksamhet och replokaler och ateljé för barn och ungdomar. Som kontring på vårt förslag lovade de blågröna styrande partierna en sporthall, som också beslutades av kommunfullmäktige i samband med budgetsammanträdet i juni 2018. De blågröna vann valet och sporthallen borde med ordinarie hantering nu vara ett faktum och stå på plats.

Istället har det visat sig att verkställigheten inom kommunen brustit rejält. Trots ett fullmäktigebeslut så startades ingen detaljplaneprocess eller projektering av själva hallen. Först efter upprepade påstötningar från oss i oppositionen så har nu flera år senare detaljplanen kommit ut på samråd och berörda förvaltningar diskuterar utformning av och innehåll i själva hallen. Under tiden blir de avsatta medlen allt mindre värda och risken är att de till slut inte räcker till nån hall överhuvudtaget. Förlorarna blir Skåres ungdomar och ideella föreningar.

När Ilandaskolan renoverades för många år sedan så byggdes inte idrottshallen ut till en fullstor sporthall som numera är praxis vid ombyggnation eller nybyggnation av kommunens högstadieskolor. Scoutstugan i centrala Skåre har rivits och lokalen som PRO Grava använt inne på vårdboendet Källan sagts upp. Vi Socialdemokrater står på barnens, ungdomarnas, de ideella föreningarnas och äldres sida i stadsplaneringen. Det är nu mer än hög tid att sätta spaden i backen för Skåre sporthall!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: